Продължете към съдържанието
Начало » Блог » Размери на снимки (видео) в социалните мрежи [2019]

Размери на снимки (видео) в социалните мрежи [2019]

Като говорим за социални мрежи първото, за което се сещаме е Facebook.

Снимките на кориците остават не промените, но профилните снимки станаха кръгли. Тази на пръв поглед незначителна промяна изложи на лошо представяне много страници. Например масова практика е да се поставят телефонни номера и друга информация в бившата квадрата кутийка. След промяна на формата част от информацията вече е изрязана. Както винаги всяка промяна е плавна и все още има страници с квадратни снимки, за това най-добрия ни съвет е да направите така, че снимката да е подходяща и за двете форми.
Видимата част е Ø180px, но за да не правите профилни снимки за всяка социална мрежа по отделно, направете я с по-голям размер и я намалете до 1024px след това. Този размер ще Ви гарантира по-голяма гъвкавост.

Лоша практика е в корицата също да се поставя информация и да се преоразмерява до точен размер 820×312 px, тъй като на мобилно устройство, снимката става по-висока. Обърнете внимание на следващата снимка.

facebook cover size

Все по-голяма популярност набират и видео кориците. Тук особеното е, че продължителността на видеото трябва да е между 20 и 90 секунди. Освен видео корица, можете да се възползвате и от създаване на слайдър от няколко изображения.

Още по темата:
Размери на снимки в социалните мрежи [2018]

Етикети:

1 коментар за “Размери на снимки (видео) в социалните мрежи [2019]”

  1. Pingback: Размер на корицата във Facebook [2020] - AppFlow Development

Коментари са забранени.