Продължете към съдържанието
Начало » Блог » 10 прости правила, чрез които да спрете да се носите по течението

10 прости правила, чрез които да спрете да се носите по течението

10 прости правила, чрез които да спрете да се носите по течението:

 1. Винаги мислете самостоятелно по всички въпроси. Фактът, че хората нямат пълен контрол върху нищо на земята им дава възможност да използват силите си да мислят сами.
   
 2. Решете какво точно искате от живота, след това съставете план, по който да го постигнете и бъдете готови да пренебрегнете всичко останало заради него, ако е необходимо, вместо да се примирявате завинаги с неуспеха.
   
 3. Анализирайте временния неуспех, без значение, дали причината за него произлиза от човешки фактор или е била извън ваш контрол и превърнете поуката от неуспеха в семе на бъдещ успех.
   
 4. Бъдете готови да върнете на обществото еквивалента на всички материални неща, които ще получите в живота си и първо изпълнете службата си.
   
 5. Осъзнайте, че мозъкът ви притежава комплект уреди, който може да бъде настроен така, че да получава команди от универсалната банка наречена Безкрайния интелект. Тази банка ще ви помогне да материализирате желанията си в техния физически еквивалент.
   
 6. Разберете, че вашият най-голям капитал е времето! Единственото нещо освен силата на мисълта, което притежавате напълно и което можете да бъде трансформирано, в каквото материално благо пожелаете. Разпределяйте времето си така, че да не го пилеете.
   
 7. Осъзнайте истината, че страхът в общия случай е пълнеж, с който дявола запълва празнините в ума ви. Това е просто състояние на духа, което можете да контролирате, като запълните ума си с вяра в своите собствени способности и така ще накарате живота да ви даде всичко, което искате от него.
   
 8. Когато се молите, не молете! Искайте онова, което желаете и настоявайте да получите точно това – не негови заместители.
   
 9. Осъзнайте, че живота е жесток властелин. Или вие управлявате него или той ще управлява вас. Няма средно положение! Няма точка на компромис! Никога не приемайте от живота нещо, което не желаете. Ако онова, което не желаете ви е било натрапено на сила, можете да откажете в ума си да го приемете. Тогава умът ви ще намери начин да ви даде нещо друго, онова което наистина желаете!
   
 10. Запомнете, че вашите доминиращи мисли се материализират, по законите на природата, по най-краткият и най-удобният маршрут. Внимавайте много с какво запълвате мислите си!

Обобщение: Бъдете конкретни във всяко нещо, което правите и никога не оставяйте недовършени мисли в умът си! Създайте си навика да довършвате всяко нещо и да вземате конкретни решения по всеки възможен въпрос!

Откъс от книгата Да прецакаш Дявола на Наполеон Хил