Продължете към съдържанието
Начало » Блог » Автоматично стартиране на компютъра в зададен час

Автоматично стартиране на компютъра в зададен час

bios power management

За да настроите автоматичното стартиране на компютъра в зададен час трябва да влезете в BIOS. За целта включете компютъра и натиснете DEL или F1 или F2 или F10.
В менюто на BIOS, погледнете под следните менюта, за да намерите настройка с име AMP. Дори да не е формулирано точно така, търсете някъде в Advanced. (Настройките на BIOS зависят от производителя на компютъра)
Търсете опция Power On By RTC (Може да е формулирано като Alarm или нещо подобно) и я включете (Enabled). Ще се появи настройка:
RTC Alarm Date (Days) – 0

  • Hour – 8 (Тук въвеждате желания час, примерно в 8 всяка сутрин)
  • Minute – 0
  • Second – 0

Запазете с F10.

Внимание, при изключване на Windows 10, с цел по-бързо зареждане при следващо включване той се опитва да запази текущите Ви настройки. За да го прави обаче не се изключва напълно, а изпада в нещо като хибернация. За да работи автоматичното стартиране на компютъра в зададен час, той трябва да е напълно изключен. За целта проверете дали опцията Turn on fast startup не е включена. Отидете на Control Panel > Power Options > Choose what the power buttons do > Change settings that are currently unavailable и махнете отметката на Turn on fast startup.

Ние предлагаме конфигурация на различни нестандартни решения. За повече информация можете да се свържете с нас.