Продължете към съдържанието
Начало » Блог » Как да качим NFT в OpenSea безплатно

Как да качим NFT в OpenSea безплатно

Как да качим NFT в OpenSea безплатно

Ако за първи път се сблъсквате с NFT (Non-fungible token / Незаменим токен) и не знаете какво точно представлява, прочетете този материал в wikipedia.

Регистрирайте се в OpenSea

Това става най-лесно като си направите портфейл в MetaMask. Има и други алтернативи, но най-бързия и лесен начин е този.
Инсталирате MetaMask (https://metamask.io/) добавката в браузъра, който използвате. Към момента се поддържат Chrome, Firefox, Edge и Brave.
След като се регистрирате попълнете профила си за да изглежда завършен. Качете профилна снимка, корица и въведете информация за вас. Свържете профила си в Twitter. В момента Twitter е основния канал за реклама на NFT-та. Discord, Instagram и Telegram също не са за пропускане като възможност за изграждане на общност от последователи.

Създайте колекция в OpenSea

Добре е още в началото да категоризирате NFT-тата, който ще качвате, за да не се озовете в пълен хаос за много кратко време. Групирайте ги по колекции (категории).
За да създадете колекция ще Ви е необходимо:

  • Представителна снимка на колекцията, с препоръчителен размер 350 x 350 px
  • Име на колекцията
  • Трябва да изберете категория от падащото меню, която най-добре подхожда на съдържанието, което ще качвате
  • За мрежа изберете Polygon за да няма такси (gas fees) при минтване

При методите на плащане добавете всички възможни токени за да дадете на купувачите си повече възможности. Останалите полета не са задължителни и в последствие можете да ги редактирате.
Важно е да отбележим, че на Royalties можете да зададете процент, който да Ви се изплаща при всяка продажба. За целта въведете желания процент и етериум адрес, на който да се изплаща комисионната.

Минтване на първото NFT в OpenSea

Приемат се медия файлове със следните разширения: JPG, PNG, GIF, SVG, MP4, WEBM, MP3, WAV, OGG, GLB и GLTF (до 100 MB)
Въвеждате име и описание на NFT-то. Избирате колекцията от по-рано създадените. Има опции за различни атрибути към NFT-то, които можете да използвате ако желаете. Освен това има възможност за Unlockable Content, т.е. съдържание, което ще получи купувача само след като е закупил NFT-то. Опцията Supply, оказва броя. Количеството, което въведете е равно на броя на различни портфейли, който могат да притежават въпросното NFT. За мрежа се придържаме към тази, която създадохме по подразбиране за категорията, а именно Polygon. Опцията Freeze metadata е налична само след първоначалното минтване. За момента не е желателно замразявате метаданните към NFT-то докато не сте 100% сигурни, че искате да бъде представено завинаги така.
(За по-напреднали: External link полето не е задължително, но ви препоръчваме да използвате ipfs.io за да гарантиране достъпност.)

Листване за продажба в OpenSea

Първото поле е колко бройки желаете да продадете. След това въвеждане цената, която желаете. Може да е фиксирана или на търг. Минималната цена в момента е $2.00. И накрая продължителност на обявата (по подразбиране е 6 месеца). Отдолу се виждат таксите в проценти за OpenSea, както и Вашата Royalty такса от всяка продажба.

В общи линии, това са най-важните стъпки. Успех!

Харесайте страницата във Facebook NFT Bulgaria за да научвате интересни факти от сферата.