Продължете към съдържанието
Начало » Блог » Как да се предпазим от СПАМ?

Как да се предпазим от СПАМ?

Какво е СПАМ? Можем да разделим СПАМа в няколко различни групи
Група 1: Имейли за отслабване убеждаващи Ви че можете да свалите 50кг за 3 минути стоейки пред компютъра, имейли предлагащи Ви продукти за увеличаване на разни неща или другата класика починал Ваш далечен родина от чужбина Ви е завещал деветстотин милиона евро… Към тази група спадат и имейлите от типа на непоискани търговски съобщения или имейли за печелене на 3000 долара седмично работейки от вкъщи за по 5 минути на ден.
Група 2: Имейли с вируси, който могат да заразят компютъра Ви с цел извличане на лични данни или използването му за други цели.
Група 3: Имейли от сайтове, в който сте се регистрирали, но не знаете, че ще Ви изпращат рекламни съобщения. В повечето случай това не е упоменато в общите условия на сайта.

Вариант 1: СПАМ филтър! Повечето хора, разчитат на СПАМ филтър, но дали той е достатъчно умен за да решава вместо Вас? В повечето случай отговора в Да. Най-много имейла от някоя онлайн поръчка да попадне там, но какво пък, вината не е нито Ваша, нито на филтъра.

Вариант 2: Две или повече пощи. Една лична, която споделяте само със сигурни хора, фирми или институции и една универсална за регистрации, на която при всички положения ще получавате нежелана поща.

Защо имейлите ми отиват в СПАМ? В повечето случай вината е на изпращача, тъй като неправилно е структурирал имейл темплейта си или той съдържа чувствителни думи, който може да активират филтъра или липсващ SPF запис и т.н. Съвременните имейл филтри могат да се учат, т.е. ако посочите, че дадено писмо е важно за Вас, то филтъра няма да го маркира като СПАМ следващия път.
При всички положения е добре да използвате филтър тъй като може да Ви спести много време.