Продължете към съдържанието
Начало » Блог » Маркетинг с нулев бюджет

Маркетинг с нулев бюджет

appflow-marketingМного се изписа и изговори по темата, но истината е, че без инвестиция няма и резултат. Понятието е метафорично и цели да издигне интернет културата на много хора за това как могат да правят по-успешен бизнес с по-малко средства.

Като започнем от създаване на безплатни сайтове, минем през безплатни анализи и завършим с безплатните маркетинг стратегии за успешен бизнес, целта е само една да Ви привлекат като потенциални клиенти за нещо друго. Безплатното ще си го получите безплатно, но с качеството на безплатно. Има и много безплатни инструменти в уеб пространството, които могат да конкурират дори платени подобни, които да помогнат на бизнеса Ви да се разрасне, но трябва да знаете как да ги използвате. Например социалните мрежи, дори една обикновена регистрация в някоя популярна мрежа може да разшири пазара Ви. Но ако нямате нужните познания за поддръжката на подобен социален профил Ви съветваме да се обърнете към фирма, която знае какво прави. Не е задължително да сме ние, има много български фирми, които са на световно ниво, но в никакъв случай не се обръщайте към сина на съседа само защото ще Ви го направи евтино. Много често евтиното излиза скъпо.

Друго на което искаме да обърнем внимание е създаването на фирмен блог. Обикновено корпоративния сайт представя Вашата дейност, но в даден момент няма какво ново да се публикува. Няма значение дали продавате продукт или услуга, винаги има какво да се сподели в няколко абзаца, което да е от полза за Вашите клиенти. Търсачките „обичат“ новото авторско съдържание, затова не отлагайте момента за създаването на блог с оправданието, че времето не достига. Времето никога не е достатъчно и работата никога не свършва, ако не си планирате правилно приоритетите!