Продължете към съдържанието
Начало » Блог » Разлика между Ретаргетинг и Ремаркетинг

Разлика между Ретаргетинг и Ремаркетинг

Термините „ретаргетинг“ и „ремаркетинг“ се използват обикновено като синоними и често се използват взаимнозаменяемо, но може да има лека разлика в тяхното значение в зависимост от контекста или от използваните маркетингови платформи. В общи линии обаче, те се отнасят към едно и също – маркетингов процес, чиято цел е да се ангажират с потребителите, които вече са имали взаимодействие с бранда или уебсайта.

Ретаргетинг:
Ретаргетингът обикновено се свързва с използването на рекламни техники, които следят потребителите онлайн и ги преследват с реклама в различни онлайн среди. Когато потребител посети уебсайт, ретаргетинг системата (често с използването на бисквитки) запаметява този потребител. След това, когато този потребител се придвижи към други уебсайтове или социални мрежи, се показват платени реклами за същия бранд или продукт. Ретаргетингът е често свързан с търсачките и социалните мрежи.

Ремаркетинг:
Ремаркетингът също се отнася до стратегии за повторно ангажиране с потребителите, които вече са имали взаимодействие с марка, но този термин обикновено се използва в по-широк смисъл. Ремаркетингът включва в себе си не само реклама, но и други методи за ангажиране, като например персонализирани имейли, съобщения в социални мрежи, контент маркетинг и дори подобрение на продукта или услугата въз основа на обратната връзка от клиентите.

Така че, докато тези два термина могат да се използват взаимнозаменяемо и често съчетават рекламата с други маркетингови стратегии, разликата е в това, че ретаргетингът обикновено се свързва с реклама, докато ремаркетингът е по-широк и включва различни методи за връзка с вече заинтересованите потребители.