Продължете към съдържанието
Начало » Блог » Revive Adserver ъпгрейд

Revive Adserver ъпгрейд

В тази статия ще намерите информация за необходимите стъпки за ъпгрейд на Revive Adserver. Съветите са приложими за версии след 3.0.0., като в урока ще използваме текущата 3.2.1 и ще ъпгрейднем успешно до новата 3.2.2.

Важно: Направете резервно копие както на всички файлове, така и на базата данни!

Преди да започнете свалете последна версия на Revive Adserver

revive-upgradeНаправете копие на базата данни, например ако текущата се казва ads_revive_321, то нека новата е ads_revive_322.
Изтеглете конфигурационният файл ads.example.com.conf.php, който се намира в директория /var, също така и съдържанието на /www/images, където се намират всички банери.
Качете и разархивирайте новата версия в директория на същото ниво. Например:

Текуща версия: /webserver/public_html/reviveads
Нова версия: /webserver/public_html/reviveads_new

Настройте и качете ads.example.com.conf.php във /webserver/public_html/reviveads_new/var, така че да използва новата директория и копието на базата данни, което създадохме по-рано, а именно ads_revive_322. По този начин инсталатора ще разпознае, че правим ъпгрейд, а не нова инсталация. По подразбиране инсталатора прави копие на всички таблици, които са променени, но тъй като работим върху резервно копие това не е необходимо. За да прескочим тази стъпка създайте празен файл със следно име NOBACKUPS в /webserver/public_html/reviveads_new/var. Това ще ускори процеса ако работим с голяма база данни.

След като приключим с ъпгрейда на базата данни, инсталатора ще поиска да посочите пълния път към текущата версия на Revive Adserver, а именно /webserver/public_html/reviveads. На тази стъпка проверява кой плъгини са инсталирани и добавя нови версии ако са налични, ако не инсталира същите.

ЪПДЕЙТ 17.03.2016 При опит за ъпгрейд от версия 3.2.2 към 3.2.4 по някаква причина с absolute path нещата не се случиха и инсталатора не можеше да намери директорията с плъгините. Затова ако по някаква причина има проблем с абсолютният път, опитайте да посочите релативен (relative path): ../reviveads.

ЪПДЕЙТ 08.10.2016 Revive Adserver 4.0.0 изисква PHP версия 5.5.9+, за тези които имат по стара версия могат да използват версия Revive Adserver 3.2.5

Инсталацията е миналата успешно, остава само да спрем старата и да настроим новата версия, това включва и прехвърлянето на всички банери от /www/images. Дори и нещо да се е объркало разполагаме с резервно копие и можем да започнем отначало.

revive-upgrade-coplete